Fotografen / Pressen / Pressemeddelelser - billeder, vægfotos og bøger

Pressemeddelelser

udsigt til liv: En gave for demente
En serie nye erindrings- og billedbøger for demente er en oplagt gaveidé for pårørende

FAMILIE  Erindrings- og billedbøgerne udsigt til liv er et nyt hjælpemiddel til demente - og en oplagt gaveidé for blandt andet pårørende. Bøgerne er de første af slagsen i Danmark og er lavet i høj kvalitet og stort format med særligt udvalgte fotos til demente. Billederne taler til erindringen og inviterer den demente til at dele ord og tanker med andre.

En god snak

”udsigt til liv giver fortiden og minderne plads - og mulighed for både stille glæde og/eller en god snak om motiver, erindringer og tanker,” siger manden bag bøgerne, Mogens Greve, der til dagligt arbejder som journalist ved Lokalavisen.
Den som kigger med sammen med den demente, kan bruge bøgerne og billederne som inspiration til snak om mangt og meget.
”Bøgerne inspirerer uden at styre, og tankerne og snakken kan gå i alle mulige retninger. Billederne taler om og til livet - men fortæller hverken historien eller giver svaret.”
Det er tilladt at skrive nye ord på siderne og/eller klistre egne billeder ind, hvis bestemte ord eller billeder fremkalder gode minder og/eller tanker, man kan vende tilbage til igen senere.
”Jo mere slidt, brugt og individuel en bog bliver, jo større glæde giver den sin ejer.”

FAKTA
udsigt til liv er et hjælpemiddel til demente - lavet som fotobog ved Cewe Color Nordic. Læs mere på fotori.dk, hvor bøgerne også kan købes.Fotogunst - fotos med funktion
37 nye vægfotorier på Kristiansgården i Beder er også en ny tilgang til fotos for demente

BESJÆLING  Med udsmykningen på Plejecentret Kristiansgården i Beder og en serie nye billed-/erindringsbøger, udsigt til liv, har demente i Danmark fået en helt ny tilgang til fotos i hverdagen.
Og personale og pårørende har fået en helt ny tilgang til kontakten med den demente.

Bryder med vanen
Fotoene bryder med den vanlige tankegang om fotos som udsmykning, fotokunst og/eller dokumentation m.m.
Der er nemlig ikke tale om fotokunst eller anden vanlig anvendelse, men snarere om fotogunst - fotos med funktion til gunst for både demente og pårørende.
Det er fotos som anvendes på lige fod med andre hjælpemidler - hjælpemidler på væggen og hjælpemidler i bøger.
Der er ingen sorte huller og ingen døre som skal skjules af fotoene på væggene. De er inspirerende hjælpemidler til påvirkning af tankerne hos den demente - og til at personale og pårørende kan finde inspirerende indgangsvinkler til at dele ord og tanker med de ældre.

Overrasket
”Jeg er overrasket over at se, hvad fotos kan gøre. For nogle demente minder billedernes funktion om det som sker, når de sidder og krammer en blød tøjsæl. De tager dem til sig og føler sig både glade og trygge ved dem,” siger teamleder på Kristiansgården, Hanne Nisgaard.
Dels er motivvalgene vigtige, og dels er det vigtigt, at de matches med god fotokvalitet og indbydende billedstørrelse - som det er tilfældes med fotorierne leveret af Cewe Color Nordic.
Enkle og inspirerende store motiver i god kvalitet kan godt være mere engagerende og motiverende for den demente end det personlige foto af ældre dato - i en dårligere kvalitet og mindre størrelse
Der er dog ingen facitliste, og det ene udelukker ikke det andet. Men der ingen tvivl om, at både fotorierne på væggene i Kristiansgården og bogserien udsigt til liv vil være helt naturlige midtpunkter for at dele glade timer fulde af minder, tanker og inspiration.

Fantastisk oplevelse
Landskoordinatorerne ved Eden Denmark, Karin Dahl og Aase Porsmose, er begejstrede for billederne.
”Det var en fantastisk oplevelse at se de store smukke billeder i Kristiansgården,” siger Karin Dahl og Aase Porsmose.
”Vi oplevede, at billederne hver på deres måde og på fornemste vis udtrykker helt genkendelige sanseoplevelser fra hverdagen i Danmark. Hvor enkelt hvert billede end er, fortæller det en historie. Og fordi det er enkelt, bliver det kraftfuldt og dragende. Man får lyst til at stå stille og tænke på egne oplevelser, der minder om motivet.”
De siger videre, at det giver både medarbejdere, familier og venner i husene gode muligheder for at sætte billederne/historierne/oplevelserne i spil ved at dele oplevelsen med Kristiansgårdens beboere og snakke om billederne.

FAKTA
De 37 fotorier på Kristiansgården i Beder er sponsoreret af lokaljournalist og fotograf Mogens Greve og Cewe Color Nordic i Segalt, og udstillingen er blevet til i samarbejde med frivilligkoordinator Pia Koller fra Område Syd. Område Syd er i gang med at efterleve Eden Alternative i alle plejeboligerne. Det handler om at gøre plejeboligerne så hjemlige som muligt, hvor nærvær, spontanitet og medmenneskelig omsorg sættes højt. Her spiller naturen, dyr og børn vigtige roller og skal tænkes ind som en integreret del af hverdagen. Fotorierne på Kristiansgården hænger på tre vægge med hver sit tema - skov, strand og mark.
Efter forudgående aftale med teamleder Hanne Nisgaard, tlf. 8713 4497, er man velkommen til at besøge Kristiansgården og se billederne.


  

Cewe fotobøger går nye veje
Cewe fotobøger støtter aktivt udgivelsen af en serie nye erindrings- og billedbøger til demente

BESJÆLING  udsigt til liv er en serie nye erindrings- og billedbøger til demente, og bøgerne laves som Cewe fotobøger i en eksklusiv kvalitet der både sikrer optimalt udbyttet og optimal holdbarhed. Ved at lave bøgerne som fotobøger, er der i små oplag på kun ganske få bøger mulighed for individuelle ændringer af fotos og tekst - eksempelvis en sponsorhilsen.

Første gang
Det er første gang, at Cewe Color Nordic i Danmark er med i et projekt med fotobøger beregnet til videresalg.
”Jeg synes, at initiativet er rigtig spændende og dækker et område, som der ikke tidligere har været fokus på,” siger direktør i Cewe Color Nordic, Ané Gyldholm.
”Vi har en bevidst social profil og støtter gerne et sådant projekt til gavn og glæde for en af samfundets svage grupper.”
Cewe fotobøger fås i mere end 40 variationer, og har man mod på opgaven, er det også en mulighed at lave en helt personlig Cewe fotobog - eventuelt sammen med den demente.
På fotori.dk kan bogserien købes i webshoppen, og der er link til Cewes omfattende hjemmeside, hvor man selv kan lave/bestille fotobøger.

FAKTA
I forbindelse med udgivelsen af udsigttilliv er der også lavet en fotoudstilling på plejecentret Kristiansgården i Beder, hvor Cewe Color Nordic har leveret billederne - og sponsoreret dem i samarbejde med fotograf Mogens Greve. Efter forudgående aftale med teamleder Hanne Nisgaard, tlf. 8713 4497, er man velkommen til at besøge Kristiansgården og se billederne.udsigt til liv: Nyt hjælpemiddel til demente
Erindrings- og billedbøger for demente er de første af slagsen i Danmark

BESJÆLING  udsigt til liv er et nyt hjælpemiddel i form af en serie eksklusive og indbydende erindrings- og billedbøger i stort format med særligt udvalgte fotos og korte tekster - lavet specielt til demente. Det er et både spændende og givende supplement til og/eller erstatning for personlige billeder set i lyset af, at det først og fremmest handler om at finde/genfinde inspirationen.

Enkle billeder
Plejecentre med udsigt til liv giver både personale, frivillige hjælpere og pårørende gode og inspirerende indgangsvinkler til at dele ord og tanker med de ældre.
De enkle billeder taler til erindringen. udsigt til liv giver fortiden og minderne plads - og mulighed for både stille glæde og/eller en god snak om motiver, erindringer og tanker.
Ordene i bogen er alene beregnet som stikord og inspiration for læseren - og dem som kigger med.
Bøgerne inspirerer uden at styre, og tankerne og snakken kan gå i alle mulige retninger. Billederne taler om og til livet - men fortæller hverken historien eller giver svaret.

En gave
udsigt til liv er også en oplagt gaveidé til en dement - og fungerer glimrende sammen med de erindringsbøger og/eller erindringskasser m.m., man eventuelt selv laver.
Det er tilladt at skrive nye ord på siderne og/eller klistre egne billeder ind, hvis bestemte ord eller billeder fremkalder gode minder og/eller tanker, man kan vende tilbage til igen senere.
Det kan måske bruges, næste gang man sammen kigger i udsigt til liv - og/eller når andre kigger med.
Nok er det flotte og eksklusive bøger af høj kvalitet. Men vigtigst er det, at de bliver brugt.
Jo mere slidt, brugt og individuel en bog bliver, jo større glæde giver den sin ejer.

Sponsorering
Der findes en lang række forskellige lokale muligheder for sponsorering af udsigt til liv - eksempelvis lokale banker og sparekasser, Rotary, Lions, fonde, fælleskasser + mange andre.
Bøgerne laves som eksklusive Cewe fotobøger, og fleksibiliteten gør det muligt både at ændre omslaget og/eller inde i bogen, så der eksempelvis kan skrive en hilsen/indsættes logo fra sponsoren - som måske har sponsoreret 10 udsigt til liv til fælles brug på plejecentret og/eller som personlige bøger til beboere.
En sponsoreret og personlig bog til alle nye beboere på plejecentret vil også være en både kærkommen og attraktiv velkomsthilsen.

FAKTA
Bestilling af bøger
udsigt til liv laves som fotobøger ved Cewe Color Nordic, udgives af Mogens Greve på forlaget udsigt - og kan købes i webshoppen på fotori.dk.
På grund af bøgernes særlige fotopapir er nogle kuglepenne og andre penne ikke velegnede til at skrive i bøgerne med.
Der er gode erfaringer med CD/DVD-penne som blandt andet kan købes ved de fleste boghandlere.

Forfatter og fotojournalist Mogens Greve | Slotsvej 23 Karlby, 8543 Hornslet  | Tlf.: 4111 9910 | mogens@djursk.dk