Nye indlæg

 

Ha' en holdning til det på væggene

Skrevet af Mogens Greve
26-09-2016 09:42
Uanset om du er et firma, plejecenter, hospital eller læge, tandlæge, terapeut eller andet, er det også en rigtig god idé at være bevidst om det, der hænger på væggene - og at have en klar og defineret holdning til det.
 
En god idé
Det er en god ordning med skiftende kunst/kunstnere, hvis du ved, at billederne på væggen altid lever op til din holdning til, hvad dine vægge bruges til.
Og det er en god idé at foretage dine egne valg for at være sikker på, at du har de billeder, der giver de besøgende den bedste oplevelse.
 
Når det gælder klinikker, venteværelser og hospitaler m.m. viser undersøgelser, at især naturbilleder og billeder med venligsindede dyr har positiv indflydelse på både helbred og velbefindende.
Ved at prioritere sådanne motiver signalerer du, at de besøgende er vigtige for dig.
Tænk på, at en stor del af de besøgende egentlig helst havde undværet besøget. De ville helst være så friske og raske som muligt - og have mindst muligt behov for at besøge hospitaler, klinikker og venteværelser m.m.
 
Plejecentre
Selv om beboere på plejecentre er en anden gruppe mennesker, fletter jeg alligevel viden om billeders effekt på humør og helbred sammen med viden om, hvad der er til størst mulig glæde for demente beboere og/eller beboere med demenslignende symptomer.
Jeg er sikker på, at der er en sammenhæng.
Motiverne har betydning, og store, let genkendelige og enkle fotorier af natur, børn og venligsindede dyr er noget af det allerbedste til at inspirere og motivere beboerne til glade tanker.
Glade tanker som kan deles med personale og pårørende.
 
Valg mellem rigtig og forkert
På kontorarbejdspladser i firmaer og virksomheder er det også en rigtig god idé at lade skinne igennem, at du prioriterer dine vægge og har en holdning til, hvad de bruges til.
 
På klinikker, venteværelser og hospitaler - og plejecentre med demente beboere - er det helt uden betydning, om der hænger original og unik kunst på væggene.
Her handler det om et valg mellem rigtige eller forkerte motiver.
 
På kontorer og i firmaer og virksomheder tjener billederne som vægudsmykning af en arbejdsplads, hvor naturfotos, abstrakt kunst eller andet er et spørgsmål om smag.
Der kan virkelig laves fede og spændende fotorier af motiver fra virksomheden/kontoret og/eller lokalområdet, og velvalgte malerier med forskellige motiver kan give de forskellige rum noget ganske særligt.
 
PS
Prøv at tage et kig på dine vægge - og tænk over din holdning.
Stemmer det overens? :-)

Blog: Gode motiver skaber masser af glæde

Forfatter og fotojournalist Mogens Greve | Slotsvej 23 Karlby, 8543 Hornslet  | Tlf.: 4111 9910 | mogens@djursk.dk